Denne ble første gang laget hos svigers. Hadde aldri prøvd å helsteke en svinefilet i ovnen. Men resultatet ble utrolig bra, selv om steketiden første gang ble litt lenger enn vi først forventet.
Beregner 250g kjøtt pr person.
Gjør det enkelt med potetene og kjøper frosset 750g fløtegratinerte poteter på rema 1000, beregner 2-3 personer pr pakke poteter.
Soppstuinga lager vi selv, se oppskrift her på bloggen.
Hva trenger jeg for 4 personer:
1 kg Svinefilet
Marinade
2 poser fløtegratinerte poteter
Hjemmelaget soppstuing (Oppskrift på bloggen)
Hva gjør jeg:
Kjøpte svinefileter som var ca. 300g pr stk, så endte opp med 3 stk på litt over 1 kg tilsammen.
La de i 3 forskjellige marinader tidlig på dagen, Marinadene som ble brukt var de ferdige marinadene en får kjøpt i butikken. Snudde litt på de i løpet av dagen slik at marinaden ble skikkelig fordelt på kjøttet.
Satte stekeovnen på 220 grader.
Satte inn formen med fløtegratinerte poteter og lot den stå inne den tiden som står på pakken minus 5 minutt.
Skrudde temperaturen ned til 170 grader og lot ovnsdøren stå åpen til ovnen kom ned i ønsket temperatur
Mens potetene sto i ovnen lagde jeg soppstuingen.
Da soppstuingen var ferdig, satte jeg denne til side, varmes litt opp ved behov når maten er ferdig.
Brunet alle filetene.
La kjøttet i en form og satte steketermometer i den tjukkeste delen på marinaden. Kjøttet er gjennomstekt når det når 76 grader. Så da var det bare å sette kjøttet i ovnen og vente.
Steketiden er det som er vanskelig å beregne, enkelte sider på nettet sier det tar 20 minutter, andre 60 minutter. Jeg kom frem til at det tar ca. 40-60 minutter på varmluft. Men dette er vel forskjellig fra ovn til ovn.
Da kjøttet kom opp i ønsket temperatur var det bare å ta den ut, dekke den til med aluminiumsfolie og sette den på benken og la den godgjøre seg selv.
Satte inn potetene igjen og hevet ovnstemperaturen til 220, denne gangen med ost, og lot potene stå i en 5-10 minutter til osten var smeltet.
Da var det bare å servere, skivet filetene forsiktig og la på serveringsfatet og satte de på bordet med soppstuingen og de fløtegratinerte potetene.
Nam nam :D
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar