Gele:
Kok Gele av en pakke og hell oppi en form. Sett hele formen til avkjøling slik at geleen blir stiv.
Lag ostekrem etter denne oppskriften:
1 boks fløte
1 beger lettrømme
110 g siktet melis
1 ts vaniljesukker
1 boks Philidelphia smøreost naturell
1 pakke sitrongele i 2 dl vann
Lag sitrongele etter anvisning på pakken, men bruk bare 2 dl vann. Avkjøl geleen noe.
Pisk fløten stiv.
Tilsett rømme, philidelphiaost, melis og vaniljesukker.
Visp blandingen godt slik at det ikke blir osteklumper i geleen.
Hell den avkjølte geleen opp i kremen og pisk videre til alt er blandet.
Fromasjen tømmes oppå den stivnede geleen i formen.
Sett formen inn i kjøleskap til fromasjen er stiv.
Kjeksbunnen:
400g søt havrekjeks knuses
220g margarin smeltes og blandes med den knuste kjeksen.
Tøm kjeksmassen over den stivnede fromasjen og stryk den utover kaken med en stor spatula eller stekespade. Dette blir bunnen når kaken hvelves.
Når kaken skal hvelves over på fat, dyppes bunnen først et øyeblikk i varmt vann.
Legg et fat oppå formen og vipp fat og form rundt. Løft formen forsiktig av og der kommer mønsteret i formen fint frem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar