fredag 10. august 2012

Fløtegratinert Klippfisk

En kjempegod klippfiskrett :D

Til 4 personer:
- Ca- 500g klippfisk renset og utvannet
- 800g potet
- 1 løk finhakket
- 4 fedd hvitløk finhakket
- 1 dl. olivenolje
- ca. 4 dl matfløte
- Jarlsbergost
- 250g Bacon

Slik gjør du:
- Skjær klippfisken i serveringsstykker.
- Stek hvitløk og løk i olivenolje
- Skjær potetene i tynne skiver
- Stek bacon i små stykker
- Legg fisken nederst i en stor smurt ildfast form
- Strø litt pepper over fisken
- Ha over løk og bacon
- Legg potetene på toppen
- Hell over fløten.
- Strø over ost på toppen. Osten kan med fordel strøs på når det er ca. 15 min igjen.
- Retten settes i ovn på 180 grader i ca. 50 min.

Alternativt kan halvparten av baconet serveres ved siden av om ønskelig istedenfor alt i formen.


Ingen kommentarer: